doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Specjalna mieszanka przypraw do smażonego karpia !

 


   Szanowni Państwo !


   Specjalnie z okazji Bożego Narodzenia skomponowaliśmy  mieszankę ziół i przypraw - łącząc tradycyjny zestaw przypraw polskich z odrobiną orientu... 

 

 

   Mieszanka sporządzona jest na bazie ziół i przypraw pochodzących od naszego sprawdzonego dostawcy, pochodzących wyłącznie z upraw organicznych i tradycyjnych. Mieszanka nie zawiera glutaminianu sodu ani żadnych wypełniaczy !

 

   Przyprawa dostępna jest w naszym sklepie firmowym oraz w serwisie Allegro, w cenie jedynie 7,00 zł / 100g !

 


 

   Jak przyrządzić wigilijnego karpia ?
- poporcjowane filety, płaty lub dzwonka należy delikatnie posolić i natrzeć przyprawą - odstawić w chłodne miejsce na 4-24h. Ilość przypraw zależeć powinna od indywidualnych preferencji oraz okresu macerowania - im dłużej, tym mniej przypraw.
- po macerowaniu rybę obtoczyć w mące lub zapanierować,
- smażyć na dobrze rozgrzanym oleju w ilości pozwalającej na przykrycie przynajmniej połowy kawałka ryby (lub głębokim oleju),
- smażyć po obu stronach przekładając kawałki dopiero, kiedy osiągną wyraźną, złotą barwę. 

   Najczęściej popełniane błędy:
- smażenie na nierozgrzanym oleju utrudnia wysmażenie ryby, powoduje również przesiąkanie mięsa olejem,
- smażenie na zbyt płtykim oleju może powodować przypalenie zewnętrznej warstwy ryby, przy jednoczesnym niedosmażeniu partii wewnętrznych,
- zbyt ciasne ułożenie ryby oraz dokładanie kolejnych kawałków w trakcie smażenia poprzednich partii, powoduje sklejanie się kawałków oraz wychładza olej,
- zbyt częste przekładanie ryb wychładza olej, może powodować również jej nasiąkanie olejem.

  


   Dobrze przyrządzony karp, to proste i pyszne danie - nie tylko na Wigilię. Liczymy na to, że nasza mieszanka przypraw oraz porady przydadzą się Państwu podczas przedświątecznych przygotowań.

Smacznego karpia !
Zespół Rybajki i Pstrąga Tarnowo 






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

ew2012061
ew2012062
ew2012063
ew2012064
ew2012065
ew2012066
ew2012067
ew2012068
ew2012069
ew20120610
ew20120611
ew20120612
ew20120613
ew20120614
ew20120615
ew20120616
ew20120617
ew20120618
ew20120619
ew20120620
ew20120621
ew20120622
ew20120623
ew20120624
ew20120625
ew20120626
ew20120627
ew20120628

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...