doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość - seviche z pstrąga !

 


seviche1

s1a

s2a

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

Danie proste, szybkie w przygotowaniu !

 Składniki:
- filet z pstrąga (musi być bardzo świeży, jeśli ryba pochodzi z wód otwartych, należy ją przemrozić przez 48h). 
- dwie cytryny, jedna limonka,
- szczypta soli, cukru, 
- czarny sezam,
 - pieprz cytrynowy lub czarny młotkowany,
- oliwa,
- sos sojowy słodki, 
- por, inne dodatki.


Fileta dokładnie umyć. Mięso pstrąga pokroić w możliwie najcieńsze plasterki bez skóry (mięso można od razu oddzielić od skóry po czym pociąć w plasty - lub odkrawać kolejne plastry w ten sposób, aby nie nacinać skóry). 

Plastry układamy na telerzu, przesypujemy je solą i cukrem. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny i limonki, obsypujemy pieprzem. Odstawiamy na 10-15 min, po upływie których dysponujemy gotową bazą.

Przygotowane w ten sposób plastry możemy przyprawić na różne sposoby - najlepiej podzielić je na 3-4 porcje różnicując je na różne wersje smakowe:

Wersja 1. Do bazy dodajemy oliwę z oliwek i przesypujemy drobno posiekaną zieloną pietruszką.

Wersja 2. Do bazy dodajemy oliwy smakowe - np z dodatkiem bazylii, chili i czosnku, drobno posiekaną paprykę.

Wersja 3. Do bazy dodajemy kilkanaście kropel słodkiego sosu sojowego, oliwę z oliwek, pora pociętego w "strzałki", przesypujemy czarnym sezamem.

Polecam przygotowanie dania na oczach gości w formie mini pokazu kulinarnego !

Smacznego,

Ziemko


  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

historia23f10
historia14f5
historia11
historia25f11
historia26f13
historia27f15
historia31f17
historia33f18
historia176
historia1122
historia1203
historia1264
historia2612
historia3016
historia20017
historia22018
historia23019
ludzie - wakacyjna załoga - lata 90-te
biuro lata 90-te
biuro lata 90-te
jaz 2011 rok
historiaman1226822
klepisko lata 90-te
Budowa ogródka Rybajka 2007
Ogródek Rybajka 2008 r.
jaz 2011 rok
Ogródek Rybajka 2007 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2008
stara owczarnia lata 80-te
dawno temu - lata 80-te...
remont 2004
remont 2005
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
budynek biurowo-przetwórczy 2012
hist13061
hist13062
hist13063
hist13064
hist13065
pozostałości turbiny i jaz - lata 90-te
hist13067
budowa 2010
budowa 2010
hist130610
ludzie - loża szyderców ...
resztki starego młyna - lata 70
ludzie - okrągły jubileusz ... ;)
ludzie - założyciele - lata 70-te
ludzie - pierwsze imprezy z grupą jeździecką śp Jurka Wrony
hist130616
fundamenty owczarni
hist130618
hist130619
hist130620
budowa nowego jazu 2009-2010 r.
Ogródek Rybajka 2011 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
Część przetwórcza 2011
budowa ogródka Rybajka 2007
budowa gogródka Rybajka 2007
nasadzenia roślin 2007
hist130632
Ogródek Rybajka 2007 r.

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...