doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość - seviche z pstrąga !

 


seviche1

s1a

s2a

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

Danie proste, szybkie w przygotowaniu !

 Składniki:
- filet z pstrąga (musi być bardzo świeży, jeśli ryba pochodzi z wód otwartych, należy ją przemrozić przez 48h). 
- dwie cytryny, jedna limonka,
- szczypta soli, cukru, 
- czarny sezam,
 - pieprz cytrynowy lub czarny młotkowany,
- oliwa,
- sos sojowy słodki, 
- por, inne dodatki.


Fileta dokładnie umyć. Mięso pstrąga pokroić w możliwie najcieńsze plasterki bez skóry (mięso można od razu oddzielić od skóry po czym pociąć w plasty - lub odkrawać kolejne plastry w ten sposób, aby nie nacinać skóry). 

Plastry układamy na telerzu, przesypujemy je solą i cukrem. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny i limonki, obsypujemy pieprzem. Odstawiamy na 10-15 min, po upływie których dysponujemy gotową bazą.

Przygotowane w ten sposób plastry możemy przyprawić na różne sposoby - najlepiej podzielić je na 3-4 porcje różnicując je na różne wersje smakowe:

Wersja 1. Do bazy dodajemy oliwę z oliwek i przesypujemy drobno posiekaną zieloną pietruszką.

Wersja 2. Do bazy dodajemy oliwy smakowe - np z dodatkiem bazylii, chili i czosnku, drobno posiekaną paprykę.

Wersja 3. Do bazy dodajemy kilkanaście kropel słodkiego sosu sojowego, oliwę z oliwek, pora pociętego w "strzałki", przesypujemy czarnym sezamem.

Polecam przygotowanie dania na oczach gości w formie mini pokazu kulinarnego !

Smacznego,

Ziemko


  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

ew2012061
ew2012062
ew2012063
ew2012064
ew2012065
ew2012066
ew2012067
ew2012068
ew2012069
ew20120610
ew20120611
ew20120612
ew20120613
ew20120614
ew20120615
ew20120616
ew20120617
ew20120618
ew20120619
ew20120620
ew20120621
ew20120622
ew20120623
ew20120624
ew20120625
ew20120626
ew20120627
ew20120628

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...