doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...

 


5

1

2

3

4

6

7

8

Danie o średnim stopniu trudności. 

 Składniki:
- ok 1 kg palii lub pstrąga - wyfiletowane,
- 3-4 mandarynki, jedna limonka lub cytryna,
- 1 średni por, imbir marynowany lub świeży,
- szczypta soli, cukru (miodu), mięty suszonej, 
- 100-150 ml białego wytrawnego wina.

Ryby wyfiletować, filety dokładnie umyć, lekko posolić odstawić w chłodne miejsce.

Pokroić pora w plasty, mandarynki obrać, rozdzielić cząstki przekroić każdą na pół. Poukładać warstwami ryby pora i mandarynki w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny lub limonki, posypać miętą suszoną. W zależności od słodkości mandarynek dodać kilka szczypt cukru lub łyżkę miodu. Na wierzch można ułożyć plasty imbiru i cytryny. Całość podlać winem. 

Piec w piekarniku z termoobiegiem 180 st ok 20 min, po czym odkryć naczynie i zapiec całość przez 10 min na 150-160 st. C. 

Smacznego,

Ziemko

  



<< poprzedni    



       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

krajobr1
krajobr2
krajobr3
krajobr4
krajobr5
krajobr6
krajobr7
krajobr8
krajobr9
krajobr120616
krajobr120615
krajobr120614
krajobr120613
krajobr120612
krajobr120611
krajobr120610
krajobr12069
krajobr12068
krajobr12067
krajobr12066
krajobr12065
krajobr12064
krajobr12063
krajobr12062
krajobr12061
krajobr13061
krajobr13062
krajobr13063
2013_jesien1
2013_jesien4_ozimina
2013_jesien5
chmury_tarnowo

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...