doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg w migdałach

 




1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
15 dag płatków migdałów,
2 jajka, cytryna, mąka, masło, olej, sól,
estragon, pietruszka i cytryna do dekoracji .

1. Pstrągi umyć i pozbawić skrzeli, skropić od środka i na zewnątrz sokiem cytrynowym, natrzeć solą i szczyptą estragonu lub pietruszką i odstawić na 30 min.W tym czasie można przygotować masełko cytrynowe.

2. Masełko cytrynowe. Na małej patelni rozpuścić 1/3 kostki masła, zetrzeć na tarce skórkę z ok. 1/3 wcześniej sparzonej cytryny dodać do rozpuszczonego masła, wcisnąć sok z całej cytryny, posypać pietruszką, pomieszać i odstawić.

3. Na trzech talerzach przygotować mąkę, wbite i roztrzepane dwa jajka, oraz płatki z migdałów (mogą być starte migdały). Na patelni rozgrzać olej.

4. Rybę dokładnie obtoczyć w mące, jajku i płatkach migdałowych. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju po obu stronach, aż do osiągnięcia pięknej złotej barwy.

5. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.

Smacznego !
Ziemko
  



    następny >>



       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

krajobr1
krajobr2
krajobr3
krajobr4
krajobr5
krajobr6
krajobr7
krajobr8
krajobr9
krajobr120616
krajobr120615
krajobr120614
krajobr120613
krajobr120612
krajobr120611
krajobr120610
krajobr12069
krajobr12068
krajobr12067
krajobr12066
krajobr12065
krajobr12064
krajobr12063
krajobr12062
krajobr12061
krajobr13061
krajobr13062
krajobr13063
2013_jesien1
2013_jesien4_ozimina
2013_jesien5
chmury_tarnowo

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...