doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg na niebiesko

 




Danie bardzo dietetyczne !

- 1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
- sól, wegeta, pietruszka, ocet,
- dwie kostki bulionu warzywnego lub wołowego,

Dipy :
- opakowanie kwaśnej śmietany i jogurtu naturalnego,
- mała cebula, 2-3 ząbki czosnku,
- chrzan tarty, dwa jabłka, odrobina białego wina,
- drobno pokrojona pietruszka i koperek, sól, pieprz, cytryna, cukier,

1. Rybę dokładnie umyć i pozbawić skrzeli (większe sztuki pokroić w dzwonka lub płaty), natrzeć solą (co najmniej płaska łyżka stołowa), wegetą i odstawić na 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie można przygotować dipy.

2. Dip czosnkowy. Do głębokiego naczynia wlać pół opakowania jogurtu naturalnego i śmietany. Dodać zmiażdżone 2-3 ząbki czosnku i bardzo drobno posiekaną małą cebulę i natkę pietruszki. Całość intensywnie wymieszać mocno przyprawiając solą i pieprzem.

3. Dip jogurtowo-koperkowy. Do głębokiego naczynia wlać pół opakowania jogurtu naturalnego i śmietany. Wsypać pęczek drobno pokrojonego koperku i wcisnąć sok z cytryny. Całość intensywnie wymieszać mocno przyprawiając solą i pieprzem.

4. Dip/pasta jabłkowo chrzanowa. Do głębokiego naczynia włożyć dwa starte jabłka, dodając jedną-dwie łyżeczki chrzanu, oraz kilka kropel białego wytrawnego lub pół-wytrawnego wina. Całość wymieszać dodając w razie potrzeby cukru lub soku z cytryny.

5. W naczyniu do gotowania na parze rozpuścić 2 kostki bulionu w ok. 1 litrze wody. Dodać łyżkę soli i dwie łyżki octu. Zagotować. Rybę ułożyć na ruszcie do gotowania na parze, można razem z rybą ułożyć świeże warzywa-marchew, pora, brokuły itp. W razie braku naczynia do gotowania na parze, równie dobrze rybę można ugotować we wrzącym bulionie-dodając odpowiednio więcej wody (tak aby przykryła rybę). Rybę parzyć ok. 20 min, lub gotować 10 min.

6. Gotową rybę ułożyć na dużym półmisku, przyozdabiając warzywami. Na miseczkach zrobionych z liści sałaty ułożyć porcje dipów.

SMACZNEGO !!!

Ziemko
  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

historia23f10
historia14f5
historia11
historia25f11
historia26f13
historia27f15
historia31f17
historia33f18
historia176
historia1122
historia1203
historia1264
historia2612
historia3016
historia20017
historia22018
historia23019
ludzie - wakacyjna załoga - lata 90-te
biuro lata 90-te
biuro lata 90-te
jaz 2011 rok
historiaman1226822
klepisko lata 90-te
Budowa ogródka Rybajka 2007
Ogródek Rybajka 2008 r.
jaz 2011 rok
Ogródek Rybajka 2007 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2008
stara owczarnia lata 80-te
dawno temu - lata 80-te...
remont 2004
remont 2005
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
budynek biurowo-przetwórczy 2012
hist13061
hist13062
hist13063
hist13064
hist13065
pozostałości turbiny i jaz - lata 90-te
hist13067
budowa 2010
budowa 2010
hist130610
ludzie - loża szyderców ...
resztki starego młyna - lata 70
ludzie - okrągły jubileusz ... ;)
ludzie - założyciele - lata 70-te
ludzie - pierwsze imprezy z grupą jeździecką śp Jurka Wrony
hist130616
fundamenty owczarni
hist130618
hist130619
hist130620
budowa nowego jazu 2009-2010 r.
Ogródek Rybajka 2011 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
Część przetwórcza 2011
budowa ogródka Rybajka 2007
budowa gogródka Rybajka 2007
nasadzenia roślin 2007
hist130632
Ogródek Rybajka 2007 r.

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...